Rembrandt & langs verborgen hofjes

sleutelstad leiden

levendige studentenstad met veel historie

Sleutelstad Leiden heeft enorm veel te bieden; van prachtige grachten tot schattige oude geveltjes tot de mooiste hofjes van Zuid-Holland. Het is de geboorte stad van Rembrandt en herbergt de oudste universiteit van Nederland. En wie kent niet ‘Het Leids Ontzet’? Kortom, tijd om met een lokale gids de stad eens goed te verkennen. De rondleiding start voor Leiden Centraal en vandaar loopt o.a. naar de geboortewijk van Rembrandt, ziet u de eerste hofjes en komt u langs de Hortus Botanicus. Daar waar ooit, de allereerste Nederlandse tulp werd gekweekt. De gids zal zeker wat leuke anecdotes vertellen over oud-studenten van de Leidse universiteit, waaronder leden van het Koningshuis. Na een verkenning van het Pieterskwartier eindigt u in het centrum en beklimt de Oude Burcht.

In uw vrije tijd heeft u de gelegenheid om van de vele gezellige terrasjes  te genieten, te winkelen of één van de topmusea in de stad te bezoeken, zoals het geweldige Naturalis, Museum van Oudheden of Volkenkunde. Genoeg redenen om de fantastische stad Leiden te bezoeken.

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de geschiedenis weer tot leven en geven een frisse kijk op het leven in de historische stad.

boek een bootje met gids

Dankzij de mooie grachten in en rond Leiden biedt de stad een mooie achtergrond om een sloep te verkennen. Dit kan met gids en drankje & hapje aan boord. Informeer naar de mogelijkheden.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

PRIJS PRIVÉ GIDS - 2 UUR TOUR

€ 124,50 p.p. incl 21% btw
(groepsprijs, max. 15 personen)

impressie

Startpunt rondleiding

Leiden centraal

Voor Leiden Centraal staat onze gids bij de grote klok op uw gezelschap te wachten. Een uitstekend startpunt voor de tour en er zijn leuke cafés in de directe omgeving om eerst met uw groep daar te verzamelen en te worden opgehaald.

Het kost in Leiden altijd iets meer tijd om het centrum met de auto te bereiken, maar daarna wil je niet meer weg.  De trein is daarom een goed alternatief.

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A44 en A4 en wij adviseren parkeergarage Morspoort aan de Bloemfonteinstraat voor de start van onze tours. Er zijn meer parkeergarages beschikbaar aan de rand van het historisch centrum en onderstaande link helpt u verder. In overleg zorgen wij dat onze gids altijd voor u klaar staat.

Meer info: Parkeren Leiden

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede en ontspannen optie om naar Leiden te komen, Vanaf Leiden Centraal loopt u zo de mooie, oude stad in en staat onze gids voor het station op u te wachten.

Bus Keukenhof : Tijdens het tulpenseizoen kunt u vanaf Leiden Centraal direct naar het Keukenhof en ontwijkt u de drukte rondom Lisse. U kunt er zo een leuke combi-tour van maken.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Er zijn 3 ‘hop-on hop-off’ locaties beschikbaar in het centrum.

Nieuwe Beestenmarkt, 2e Binnevestgracht en Stationsplein 107

Onze gidsen kunnen de groepen vanaf genoemde locaties uw groep ophalen en vooraf nemen wij dit graag met u door en stemmen de juiste locatie af op uw dagprogramma.

Bussen mogen max. 15 min. op de locaties blijven staan. De chauffeur moet vooraf via dit nummer: 071 51 20 071 bellen, om een parkeerplaats te reserveren voor het Haagweg Parkeerterrein en daar voor de dag de bus te parkeren.

Meer info: Touringcar Leiden