rondleiding met alle hoogtepunten van de stad

historisch Den Haag

de populairste rondleiding in Den Haag

De historische rondleiding geeft u een compleet overzicht van de geschiedenis van Den Haag. Onze gids neemt u langs alle hoogtepunten van Den Haag, zoals het Binnenhof, Gevangenpoort, Paleis Noordeinde en prachtige Lange Voorhout. Luister naar de leuke anecdotes en verhalen en gluur even in ‘t Torentje en misschien is onze koning in zijn werkpaleis. Natuurlijk wandelt ook door het oudste stukje Den Haag met de leukste winkeltjes en restaurants. U hoort bij ons nooit alleen de historie maar geven een kijk op de Haagse cultuur. Wij garanderen een gezellige dag in Den Haag met genoeg leuke tips om ook na de rondleiding nog van de stad te genieten. 

Er zijn vele mogelijkheden om uw rondleiding uit te breiden, als met een bezoek aan de Ridderzaal, Gevangenpoort of misschien wel een ontspannen rondvaart. Het is ook mogelijk om de stad met een echte Haagse groen/gele fiets te verkennen. Neem gerust contact met ons op, om uw wensen kenbaar te maken en wij bezorgen u een mooie dag in Den Haag.

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de geschiedenis weer tot leven en geven een frisse kijk op het leven in de historische stad.

verken Den Haag & scheveningen per fiets

Wilt u meer van de stad zien dan kunt u Den Haag ook per fiets verkennen. Misschien wilt u ook even 'Pierewaaien' in Scheveningen?

ONZE PRIJS PER GIDS

90 minuten: € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur. 
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

het plein (standbeeld: willem van oranje)

De rondleiding begint op het bekendste plein van Den Haag. Onze gids zal u bij het beeld van Willem van Oranje warm. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Den Haag is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

U bereikt de Residentiestad via de A44/N44 of via de A12, U komt dan uit bij het Malieveld en volgt de borden centrum. Na de Koninklijke Schouwburg gaat u linksaf naar de ‘PleinGarage’ (navigatie: Plein 24, Den Haag).  Voor meer info over parkeren in Den Haag:

Meer info: Parkeren Den Haag

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Den Haag te komen, U stapt uit bij Den Haag CS en loopt dan eenvoudig in 10 minuten naar Het Plein.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Delft & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er is een ‘hop on hop off’ locatie beschikbaar dicht bij Het Plein en Binnenhof.

Prinsessegracht – bussen kunnen hier gratis parkeren (max. 12 bussen) en de perfecte locatie om de rondleiding te beginnen.