rondleiding door historisch centrum

prinsenstad delft

stad van delfts blauw, vermeer & oranje

Delft is één van de mooiste steden van Holland met een prachtig historisch centrum. Wij nemen u graag mee op ontdekkingstocht door de oude stad. Van Willem van Oranje tot Hugo de Groot en van Johannes Vermeer to Antonie van Leeuwenhoek. Slechts enkele beroemde inwoners van Delft die tijdens de rondleiding aan bod komen. Onze gidsen nemen u mee langs de mooie, oude grachten, werpen een blik in het Prinsenhof en vertellen de leukste verhalen over de stad. Maar Delft is meer dan historie alleen maar is ook een levendige studentenstad. Alle hoogtepunten zullen aan bod komen en Delft is het perfecte dagje uit en eenvoudig te combineren met een bezoek aan Den Haag.

10 jaar geleden begonnen wij als gidsorganisatie in Delft en met onze ruime ervaring bieden wij leukste groepsuitjes & rondleidingen aan in Delft. Onze ervaren en enthousiaste lokale gidsen laten graag hun stad zien. Kijk gerust eens op onze website: StadsgidsDelft.nl voor alle mogelijkheden.

www.stadsgidsdelft.nl

Al 10 jaar de leukste groepsuitjes en rondleidingen in Delft. Bekijk de vele mogelijkheden op onze lokale website.

lokale, ervaren stadsgids

Wij verwelkomen u graag in de Residentiestad en tonen u alle hoogtepunten van Den Haag.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

onze prijs per gids:

90 MINUTEN : € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur.
max. 15 personen per gids.

impressie

Startpunt rondleiding

voor de nieuwe kerk

In het hart van het historisch centrum staat de grootste kerktoren van de stad. Een mooi en makkelijk vindbaar startpunt voor al onze rondleidingen. Onze gids zal u voor de kerk warm onthalen. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.