een vorstelijke route door koninklijk Den Haag

de oranje wandeling

van gouden koets tot paleis noordeinde

Den Haag heeft een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Wij nemen u graag mee langs de Haagse paleizen, wandelen met u langs de Koninklijke stallen en vertellen de mooiste en leukste verhalen over de Oranjes in Den Haag. Wandelend langs een deel van de route van de Gouden Koets, krijgt u ook een goede indruk van de Residentiestad.

Wilt u graag de Ridderzaal bezoeken, de locatie van de jaarlijkse troonrede, dan kan voor u worden aar jaarlijks de troonrede plaatsvindt, dan kan een bezoek voor u worden geboekt. Liever een smakelijke, koninklijke afsluiting. Wat dacht u van een high tea in bijvoorbeeld Hotel Des Indes? Er is veel mogelijk en graag stellen wij een programma voor u samen.

lokale, ervaren stadsgids

Wij geven een frisse kijk op het leven van de Oranjes in Den Haag en hun bijzondere band met Den Haag.

verken Den Haag & scheveningen per fiets

Wilt u meer van de stad zien dan kunt u Den Haag ook per fiets verkennen. Misschien wilt u ook even 'Pierewaaien' in Scheveningen?

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

ONZE prijs PER gids

120 minuten: € 114,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur. 
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

het plein (standbeeld: willem van oranje)

De rondleiding begint op het bekendste plein van Den Haag. Onze gids zal u bij het beeld van Willem van Oranje warm. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Den Haag is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

U bereikt de Residentiestad via de A44/N44 of via de A12, U komt dan uit bij het Malieveld en volgt de borden centrum. Na de Koninklijke Schouwburg gaat u linksaf naar de ‘PleinGarage’ (navigatie: Plein 24, Den Haag).  Voor meer info over parkeren in Den Haag:

Meer info: Parkeren Den Haag

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Den Haag te komen, U stapt uit bij Den Haag CS en loopt dan eenvoudig in 10 minuten naar Het Plein.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Delft & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er is een ‘hop on hop off’ locatie beschikbaar dicht bij Het Plein en Binnenhof.

Prinsessegracht – bussen kunnen hier gratis parkeren (max. 12 bussen) en de perfecte locatie om de rondleiding te beginnen.