spannende verhalen tour in De hofstad

misdadig Den Haag

haagse misdaad door de eeuwen heen

Van Blonde Dolly tot het lynchen van de gebroeders de Witt. Den Haag herbergt in de oude maar ook moderne straten spannende verhalen. Wandel van Het Plein en Bierkade, van de hoerenbuurt naar Chinatown. Luister naar de verhalen over de Kop van Jut en de Haagse Penoze.

Het is mogelijk om deze rondleiding uit te breiden met een bezoek aan Museum Gevangenpoort, waar u een goede indruk zult krijgen van het recht door de eeuwen heen en welke middelen niet werden geschuwd, om mensen tot een bekentenis te dwingen

Meer info: Museum Gevangenpoort

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de geschiedenis weer tot leven en geven een frisse en spannende blik op het misdadig verleden van Den Haag.

bezoek museum gevangenpoort

Bezoek met gids Museum Gevangenpoort en ontdek meer over hoe men vroeger werd berecht en gestraft. Entreeprijs voor volwassenen € 15,00 p.p.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

ONZE PRIJS PER GIDS

90 minuten: € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur. 
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

het plein (standbeeld: willem van oranje)

De rondleiding begint op het bekendste plein van Den Haag. Onze gids zal u bij het beeld van Willem van Oranje warm. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Den Haag is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

U bereikt de Residentiestad via de A44/N44 of via de A12, U komt dan uit bij het Malieveld en volgt de borden centrum. Na de Koninklijke Schouwburg gaat u linksaf naar de ‘PleinGarage’ (navigatie: Plein 24, Den Haag).  Voor meer info over parkeren in Den Haag:

Meer info: Parkeren Den Haag

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Den Haag te komen, U stapt uit bij Den Haag CS en loopt dan eenvoudig in 10 minuten naar Het Plein.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Delft & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er is een ‘hop on hop off’ locatie beschikbaar dicht bij Het Plein en Binnenhof.

Prinsessegracht – bussen kunnen hier gratis parkeren (max. 12 bussen) en de perfecte locatie om de rondleiding te beginnen.