spannende verhalen tour in Den Haag

gruwel & misdaad

misdaad en spannende verhalen in oud Den Haag

Van de Pest tot het lynchen van de gebroeders de Witt, Den Haag herbergt in de oude straten donkere en spannende verhalen. Graag nemen wij u mee door de steegjes van Den Haag en vertelt onze gids over de misdaad en verborgen verhalen van de stad. Een rondleiding met lokale gids die met zijn/haar enthousiasme alle huiverende details graag met u zal delen. 

Het is mogelijk om deze rondleiding uit te breiden met een bezoek aan Museum Gevangenpoort, waar u een goede indruk zult krijgen van het recht door de eeuwen heen en welke middelen niet werden geschuwd, om mensen te dwingen tot een bekentenis. 

Meer info: Museum Gevangenpoort

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de geschiedenis weer tot leven en geven een frisse en spannende blik op het misdadige verleden van Den Haag.

bezoek museum gevangenpoort

Bezoek met gids Museum Gevangenpoort en ontdek meer over hoe men vroeger werd berecht en gestraft. Entreeprijs voor volwassenen € 15,00 p.p.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

ONZE PRIJS PER GIDS

90 minuten: € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur. 
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

het plein (standbeeld: willem van oranje)

De rondleiding begint op het bekendste plein van Den Haag. Onze gids zal u bij het beeld van Willem van Oranje warm. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Den Haag is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

U bereikt de Residentiestad via de A44/N44 of via de A12, U komt dan uit bij het Malieveld en volgt de borden centrum. Na de Koninklijke Schouwburg gaat u linksaf naar de ‘PleinGarage’ (navigatie: Plein 24, Den Haag).  Voor meer info over parkeren in Den Haag:

Meer info: Parkeren Den Haag

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Den Haag te komen, U stapt uit bij Den Haag CS en loopt dan eenvoudig in 10 minuten naar Het Plein.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Delft & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er is een ‘hop on hop off’ locatie beschikbaar dicht bij Het Plein en Binnenhof.

Prinsessegracht – bussen kunnen hier gratis parkeren (max. 12 bussen) en de perfecte locatie om de rondleiding te beginnen.